La Generalitat de Catalunya activa el toc de queda avui mateix a partir de les 22 hores, just després que el govern espanyol hagi aprovat l’estat d’alarma en el consell de ministres extraordinari que s’ha celebrat aquest matí.

Aquest toc de queda afecta de manera notable al tancament de tots els establiments oberts que hauran de tancar una hora abans, a les 21.00 hores per tal que la gent pugui arribar a casa a l’hora marcada.

Entre els sectors més afectats per aquesta mesura es troba la restauració que si bé ara intentaven pal·liar la restricció de tancament amb els serveis de menjar per emportar i les entregues a domicili, ara es troben que, a més, han de reduir l’horari en què poden oferir les serveis de menjar per emportar. En canvi, els serveis de menjar a domicili es podran entregar fins a les 22 hores, tot i que els establiments hauran de tancar igualment a les 21 hores.